Search
 • Mia

Na naraven način do lepe kože

Updated: Dec 31, 2021

Razkrivamo vam 4 skrivnosti, ki delujejoKako do mladostnega videza in lepe sijoče kože se pogostokrat pojavlja vprašanje pri ženskah in vedno pogosteje tudi pri moških.


Prva stvar, ki jo pri človeku opazimo je obraz. Le ta nam razkriva dejansko vse, saj se naše počutje, skrb za svoje telo in čustva zrcalijo na njem. Oči so zrcalo duše, koža na obrazu pa zrcali naše življenje in izkušnje. Stres, hormonsko neravnovesje, premalo spanja, nepravilna prehrana, nepravilna nega in skrb za kožo, med drugim vplivajo na to, da koža postane aknasta, suha, povešena in neelastična, kar privede do drobnih gubic in gub.


Za svojo kožo lahko veliko naredite sami. S pravilno nego in prehrano lahko izboljšate tonus kože in upočasnite znake staranje. Znano je, da se raven kolagena začne nižati že po 25 letu in to povzroči, da koža ni več napeta in mladostna. S prehrano lahko absorbiramo 30%, s prehranskimi dodatki do 90% kolagena. Zato je poleg zunanje nege in skrbi za kožo, tudi notranja skrb pomembna - kajti vse kar zaužijete in vnašate v telo, se na zunaj pozna.1.) Redno čiščenje in umivanje obraza


Če uporabljate ličila, je pomembno, da jih pred spanjem odstranite. S tem koži zagotovite, da lahko zadiha in da pore niso zamašene. Uporabljajte naravne odstranjevalce ličil, ki ne dražijo in izsušijo kože ali uporabite mandljevo olje.

Kožo umijte z nežnim naravnim milom ali črnim milom, ki vsebuje aktivno oglje, ki je uspešno tudi v boju proti aknam.2.) Pravilna prehrana in voda


Naše prehranjevalne navade zelo vplivajo na naše telo in kakovost kože. Poskrbite za raznoliko in pestro prehrano, ki naj vsebuje veliko sadja in zelenjave, vitamin C, zdravih maščob in beljakovin.Če želite, da vaše telo tvori več kolagena, v jedilnik redno vključujte:


 • Jagodičevje

 • Avokado

 • Citruse

 • Gobe

 • Zeleno listnato zelenjavo

 • Česen

 • Lanena semena

 • Indijski oreščki

 • Ribe

 • Paprika

Voda odpravlja iz telesa toksine in umazanije, koža pa se čisti. Vsak dan popijte 8 kozarcev vode in uživajte hrano, ki vsebuje veliko vode - grenivke, kumare, melone, lubenice... S tem telo - notranje organe in kožo hidrirate in preprečite, da koža postane suha in starikava.3.) Masaža obraza


Ob vsakodnevni rutini - ko si nanašate kremo ali olje na obraz, lahko opravite masažo - japonski lifting. Ne vzame veliko časa, rezultati pa so presenetljivi.

Japonski lifting poskrbi, da je vaša koža prekrvavljena, sveža, obrazne mišice učvrščene in gubice manj izrazite.Pri izvajanju masaže uporabite olje (priporočamo mandljevo, olje iz smilja ali šipkovo - šipkovo lahko povzroči alergijsko reakcijo) ki je lahko in ne zapira por, ter obteži kože. Lahko uporabite lahko kremo, ki se ne vpije prehitro. Na tak način boste lažje izvajali spodnje vaje.
4.) Kolagen kot prehransko dopolniloKolagen je beljakovina, ki predstavlja kar 30% vseh beljakovin v našem telesu in je pomemben gradnik kosti, kože, mišic, kit in vezivnih tkiv. Poleg tega je prisoten tudi v ostalih delih telesa, kot so zobje, roženica, krvne žile in sklepni hrustanec.

Sama beseda kolagen izvira iz grške besede »kólla«, kar pomeni lepilo in »gen«, ki pomeni ustvariti.


Poznamo kar 28 vrst kolagena, in vsaka vrsta je razvrščena glede na sestavo aminokislin. Približno 90% kolagena v telesu je tipa 1, ki ga najdemo v koži, tetivah, notranjih organih in organskih delih kosti. Velika večina preostalega kolagena v telesu je sestavljena iz vrst tipa 2,3,4 in 5.

Po 25. letu starosti, se upočasni proces

nastajanja kolagena v telesu, kar vpliva na nekatere dele našega telesa. Ta sprememba je najbolj opazna na koži (gubice).


Hidroliziran ribji kolagen blagovne znamke NutriLoox vsebuje visoko koncetracijo kolagenskih peptidov (10 000mg), kolagen tipa I in III ki je pridobljen iz ribjih kož, ter je obogaten z 8 aktivnimi sestavinami (vitaminom C, vitaminom B5, vitaminom B6, vitaminom B7, vitaminom B12, selenom, , hialuronsko kislino in silicijem ki delujejo sinergično.

Za suho in uvelo kožo priporočamo poleg kolagena uživanje hialuronske kisline, ki koži vrača vlago in jo hidrira.


11 views0 comments