colagen_10.png

Kaj je kolagen?

Kolagen je beljakovina, ki predstavlja kar 30% vseh beljakovin v našem telesu in je pomemben gradnik kosti, kože, mišic, kit in vezivnih tkiv. Poleg tega je prisoten tudi v ostalih delih telesa, kot so zobje, roženica, krvne žile in sklepni hrustanec.

Sama beseda kolagen izvira iz grške besede »kólla«, kar pomeni lepilo in »gen«, ki pomeni ustvariti. 

Poznamo kar 28 vrst kolagena, in vsaka vrsta je razvrščena glede na sestavo aminokislin. Približno 90% kolagena v telesu je tipa 1, ki ga najdemo v koži, tetivah, notranjih organih in organskih delih kosti. Velika večina preostalega kolagena v telesu je sestavljena iz vrst tipa 2,3,4 in 5. 

 

In this webinar we will cover

Kaj je hidroliziran kolagen?

Hidroliziran kolagen je beljakovina, ki je razbita na manjše delce in je pridobljena s pomočjo encimskega postopka. Pri tem postopku nastajajo peptidi, ki so če poenostavimo manjše beljakovine, ki so pomembne in učinkovite, ter so naravno prisotne v vseh živečih organizmih. Peptide sestavljajo aminokisline - vsaj 3 aminokisline tvorijo en peptid.

Postopek hidrolize je potreben zato, da lahko v prebavnem traktu lažje razgradimo peptide na aminokisline, ki se na tak način lažje absorbirajo in prehajajo skozi črevesno steno v krvni obtok.

Na tak način molekule potujejo po krvnem obtoku in se nalagajo tja, kjer jih v telesu primanjkuje in kjer jih telo potrebuje.

Slike blog.jpg

Znaki pomanjkanja kolagena

Tenka, ohlapna in povešena koža

Nastajanje gub in gubic

Nastajanje strij in celulita

Krhki in lomljivi nohti

Krhki lasje brez leska

Bolečine v sklepih in kosteh

Oslabljen mišični tonus

OUR SERVICES

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

.png

Hrana za kolagen

Bi radi ohranilimsvoj mladosten videz

Prednosti NutriLoox kolagena

Sestavine
 

Ponudba